Al meer dan 30 jaar wordt er gezocht naar een middel om Alzheimer te stoppen en in die 30 jaar zijn er bakken met geld gegaan naar onderzoeken. Volgens de website scientas.nl vliegen wetenschappers elkaar in de haren en boeken nauwelijks resultaten, het onderzoek naar Alzheimer zit in een impasse. Maar er is ook goed nieuws, de bekende helderziende Jan C van der Heide voorspelt dat een jonge wetenschapper in 2023 het juiste preventieve middel heeft gevonden tegen Alzheimer en dat die daarvoor de Nobelprijs krijgt. HIj voegt er aan toe: Het is een middel dat iedereen had kunnen verzinnen, maar je moet er maar net op komen”.
Caroline Kraaijvanger van Scientas.nl schreef een interessant artikel over kibbelende wetenschappers en nauwelijks resultaten in het onderzoek naar alzheimer. Zij trekt de conclusie dat het onderzoek naar een oplossing in een impasse zit. Volgens haar zit het alzheimeronderzoek muurvast. En dat terwijl er elk jaar enorme sommen geld worden vrijgemaakt voor onderzoek.
Dertig jaar lang nauwelijks doorbraken op het gebied van bestrijding van de ziekte, analytici vergelijken het met Groundhog Day, die film waarbij een journalist elke ochtend weer wakker wordt op precies dezelfde dag. Volgens historici lijkt een doorbraak nog niet in zicht.
De conclusie is dat wetenschappers in twee kampen tegenover elkaar staan die verschillend denken over een oplossing. Publiekelijk maken ze elkaar verwijten en dat is natuurlijk geen goede basis om tot een oplossing te komen. Zit het probleem in de eiwit ophopingen of is dit idee dat al uit 1992 stamt achterhaald? Er is zelfs sprake van een loopgravenoorlog en daar schieten vooral de alzheimerpatienten niets mee op. Wie het hele artikel wil lezen kan hierop klikken
Blijft over de voorspelling dat een jonge wetenschapper in een totaal andere richting schijnt te denken, hij vindt een eenvoudige oplossing die iedereen zou kunnen bedenken. Tja, hoe zit dat ook alweer, twee honden vechten om een been, een derde gaat ermee heen. Voorlopig richt Alzheimer in Beweging zich maar weer op het nut van bewegen en de manier om alzheimerpatienten te verleiden met beweging. Misschien is die jonge wetenschapper wel Craig Quat, die met zijn juggleboard zo onderhand de wereld verovert. Het zou mooi zijn als met deze tool de ziekte kan worden gestopt. De toekomst zal het leren. Meer weten over de toekomst, wetenshappelijk of niet, Kijk eens op de pagina van Jan C van der Heide