Darmproef doorbraak bij Alzheimeronderzoek

Wetenschappers zijn al jaren op zoek naar een oplossing om de Ziekte van Alzheimer te bestrijden en regelmatig komt de Stichting Alzheimer in Beweging berichten tegen waarin wordt aangekondigd dat het raadsel eindelijk wordt opgelost. Het is bevestigd dat darmbacterien een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van de ziekte van Alzheimer.

Proef met ratten

Het goede bericht komt van de bekende Engelse neurowetenschapper prof. Sandrine Thuret. Zij bevestigd de resultaten van een proef met ratten waarbij specifiek is gekeken naar de darmflora. En dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het zou zelfs kunnen dat het verband tussen darmflora en het brein, waarbij de ontwikkeling van Alzheimer ontstaat in de darmen.

De ontlasting van Alzheimerpatienten werd getransplanteerd in jong volwassen ratten. Daarna vertoonden ratten een verstoord gedrag voor wat betreft geheugenfuncties en stemmingen.

Het bericht is te lezen in de wetenschapsnieuws van Scientas.
Natuurlijk hebben we het oorspronkelijke bericht ook voor u opgezocht.

Toekomstvoorspelling

Ieder begin van het jaar kijken wij naar voorspellingen van bekende Nederlandse paragnosten zoals Jan C. van der Heide, hierin ziet hij dit:

* Een jonge wetenschapper krijgt de Nobelprijs, hij heeft een preventief middel gevonden voor Alzheimer. Het is een middel dat iedereen had kunnen verzinnen, maar je moet er maar net op komen.

De meeste Nobelprijzen zijn al uitgereikt, maar wellicht voorziet Van der Heide deze gebeurtenis in een zeer nabije toekomst. Je moet er maar net opkomen.
Voor Alzheimer in Beweging is het goed nieuws, want wij zetten ons volledig in op de preventie, het sterker maken van je brein, in afwachting van het moment dat de wetenschap een definitieve oplossing heeft gevonden. Informeer eens wat wij voor u kunnen doen!

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?